Nu biuþer kunungar liþ och leþung utt, biuþær utt roþ ok reþ, þa skal næmpnæ hampn ok stampn ok styriman ok hasætæ allæ.

Lantvärnet är en samlingsplats, en gemensam blogg för flera personer som står Sverigedemokraterna nära. Vi har valt att här skriva om försvarsfrågor, som är något som ligger oss alla varmt om hjärtat. De åsikter som uttrycks på denna plats är författarnas egna och inte partiets.

Medverkande

Stellan Bojerud

Stellan Bojerud är pensionerad överstelöjtnant. Han blev officer 1966 och har efter sedvanlig trupptjänst varit chef för territorialförsvarssektionen vid Stockholms försvarsområde (Fo 44), huvudlärare i militärhistoria och chef för krigshistoriska avdelningen vid Försvarshögskolan. Han har mer än 20 års erfarenhet av lokalpolitik och är i dag riksdagsledamot (SD). Han är ledamot av Kungl. Krigsvetenskapsakademien, Kungl. Örlogsmannasällskapet och US Naval Institute samt Officier dans l´ Ordre des Palmes Academiques i Frankrike. Han har varit universitetslektor samt gästföreläsare vid Militärhistoriska Institutet i Moskva. Efter sin pensionering är han författare och har gett ut tre böcker. Egen blogg: Mopsens blogg

Mikael Valtersson

Mikarl Valtersson är född 1964 i Västerås och utbildad officer inom Luftvärnet (kapten). Han har även studerat vid Stockholms och Uppsala universitet. Mikael har bland annat arbetat inom Försvarsmakten, som säkerhetspolitisk analytiker samt som kanslichef för Sverigedemokraternas riksdagskansli och partikansli. Numera arbetar han inom gruvindustrin. Han sitter även med i Luftförsvarskommittén samt arbetar med flera säkerhetspolitiska projekt.
Inom Sverigedemokraternas Försvars- och Säkerhetspolitiska Råd verkar han främst inom områdena säkerhetspolitik och luftförsvar.

Micael Foghagen

Micael Foghagen är född 1962 och har bakgrund som fänrik i flygtjänst i FV mellan 1982 och 1989. Han är influgen på SK 61 Bulldog samt SK 60 A/B/C/D/E.

Innan FV gjorde Micael Foghagen sin värnplikt vid I 11 i Växjö som spaningsgruppchef i 10 mån. Idag är han politisk sekreterare i Kalmar och har uppdrag i Kalmar kommun och Kalmar läns landsting.

Riksregaliet

Riksregaliet är specialistofficer inom Försvarsmakten och har sympatiserat med Sverigedemokraterna sedan 2008 och blev medlem främst pga att den Moderata regering han röstade fram 2006  inte längre värnade om Sveriges försvar eller säkerhet på det sätt man borde som representant för det Svenska folket och den Svenska nationen.

Jag kommer driva debatt angående det Svenska totalförsvaret och de hotbilder närområdet kan bjuda på. Jag kommer ta ansvar och bidra till att vårt försvar kommer kunna klara de utmaningar man som nation måste kunna ställa på försvaret. Försvaret är den grund vilket samhället vilar på. Ett starkt försvar och en stark rättstat är vad ett samhälle måste vila på för att kunna fungera.

Mikael Jansson

Mikael Jansson är riksdagsledamot för Sverigedemokraterna i försvarsutskottet och Exportkontrollrådet. Han gjorde värnplikten 1985 som furir vid Norrlands artilleriregemente och krigsplacerades vid fördelningsartilleriet. Jansson har även deltagit i ett antal utbildningar inom FBU, numera försvarsutbildarna. Presentationssida i riksdagen: Mikael Jansson

Robert Stenkvist

Robert Stenkvist är fritidspedagog och distriktsordförande för Sverigedemokraterna i Stockholm. Han arbetar med utbildningsfrågor i riksdagen och gjorde värnplikten som skyttesoldat vid Värmlands regemente.  Egen blogg: Dissidenten Stenkvist

Joakim Larsson

Joakim Larsson är politisk sekreterare åt Sverigedemokraterna i riksdagen där han arbetar med försvars- och utrikesfrågor. Han har varit aktiv i frivilligförsvaret sedan tonåren och gjorde värnplikten vid Norrlands Signalkår (S3) i Boden. Egen blogg: Joakim Larssons blogg.

3 Responses to “Om Lantvärnet”


 1. Nu har jag länkat till Lantvärnet på min blogg och förväntar mig att ni gör detsamma.

  GMY

  Sinuhe


 2. Hej från Vpl Furir Carlström.

  24 st reservofficerace som vägrat hämta ut brev på posten angående utlandstjänstgöring riskerar uppsägning.
  Tidigare har 28 st blivit uppsagda om jag inte har fel.

  Något att ta i kanske !

  Hälsningar (speciellt Stellan, Mopsen)
  Cgc


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: