Försvarspolitiskt vardagsrum måndag 1/7 Almedalen

29 juni, 2013

Image

Imorgon lördag 29/6 beger sig Sverigedemokraternas försvars och säkerhetspolitiska råd till Visby för att delta under hela Almedalsveckan.

Måndagen 1/7 är det Sverigedemokraternas dag. Från kl 13.00- 14.30 kommer vi hålla ett försvarspolitiskt vardagsrum där vi diskuterar och debatterar försvarets olika utmaningar, de skarpa frågorna bland annat ur ett personal och matrielförsörjningen perspektiv. Vi kommer även ta upp försvarsberedningen. Under detta kommer flertal från rådet medverka och det kommer vara fritt att ställa frågor och diskutera från publiken till rådet eller Mikael Jansson, riksdagsledamot i försvarsutskottet och försvarsberedningen. Detta kommer att gå att följa från twitter: #fsr13

Missa inte denna chans att ställa raka och skarpa frågor och få raka och skarpa svar!

Joakim Larsson, politiskt sekreterare  kommer ansvara för livetwittrandet under seminariet.

Följ gärna lantvärnet på Twitter: @lantvarnet

Har DU frågor som DU vill  att vi tar upp eller vill ha besvarade?  Maila oss på lantvarnet@gmail.com eller skriv din fråga på #fsr13

Bland de som deltar är Kommendörkapten Malmberg som bl.a har varit med att ta fram Västergötlands ubåtarna medverka. Även jaktpilot Micael Foghagen och kustartilleri maskinteknikern John Bergström kommer diskutera från behov att återta ett slagkraftigt flygvapen och ett modernt rörligt kustartilleri. Luftvärnet och armens behov kommer kapten Mikael Valtersson svara för. Mikael Jansson kommer belysa de politiska utmaningarna och de lösningar man från politiskt håll kan tänka sig.

Vi kommer i år utöver att gå på flertal seminarier göra studiebesök på flertal orter, bl.a   F 17G, P18 och KA 3,  som vi vill återta samt informativa möten. Mer om detta kommer löpande.

Vi kommer självklart inkomma med rapport efter varje dag samt livetwittra från Visby och våra studieresor.

Följ oss på:

Twitter: @lantvarnet

Facebook: Lantvärnet

Epost: lantvarnet@gmail.com

Utöver detta kommer en ny  folder och ett flygblad presenteras med temat ”för ett starkt försvar”. Flygbladet berättar kortfattat och foldern lite mer djupgående om SD syn på hur ett slagkraftigt svenskt försvar kan se ut.

Vi lägger 20 miljarder kr utöver regeringen över 4 år i budgeten. Vi är Sveriges försvarsvänligaste parti. Med 6 mekaniserade brigader, 3 Kustartilleribrigader, en ökad och slagkraftig flotta både över och under ytan samt ett flygvapen med BAS 90 och 100 Gripen E/F sätter vi en nivå som är acceptabel för ett starkt svenskt försvar. Vi vill återinföra värnplikten, ha en mix av anställda och värnpliktiga samt ha löpande krigsförbandsövningar på brigadnivå. Vi vill öka budgeten så den ligger runt 2 % av BNP mot dagens 1.2 %. Vi vill återta civilförsvaret och värna vår inhemska försvarsindustri. Hela Sverige skall kunna försvaras, även Gotland. Gotland vill vi placera en styrka på 2500 man med ett stående långdistansluftvärns batteri ex Aster 30 och ett rörligt kustrobotbatteri ex RBS 15KA.

Kort fakta om rådet:

Sverigedemokraternas försvars och säkerhetspolitiska råd, FRS tillhör SD Riksorganisation.

Vårt råd bildades 2009 av Mikael Jansson .Stellan Bojerud  och Bertil Malmberg. Rådet ordförande är Mikael Jansson med Stellan Bojerud som Vice ordförande och Björn Söder och Richard Jomshof som ersättare.

Rådet består främst utav fd officerare och nuvarande officerare varav underlagen för beslut får en djupare förankring militärt behov-politiskt behov. Vi tar fram och utvecklar SD försvars och säkerhetspolitik. Rådet gör studiebesök på förband och hos industrin, och utbildar och föreläser för SD medlemmar samt håller seminarier för allmänheten. Allt för att öka och bredda sin egen kunskapsbas men även andras och driva på försvarsdebatten.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: