Mikael Jansson-”Anmärkningsvärt uttalande av försvarsministern”

9 januari, 2013

Image

I Dagens Nyheter uttalar sig försvarsminister Enström om Sveriges försvarsförmåga och hävdar där att det är tillräckligt att den svenska försvarsmakten kommer att kunna försvara Sverige på en enda punkt mot ett begränsat angrepp under en veckas tid när den nya organisationen eventuellt är färdig år 2019.

–  Det är anmärkningsvärt att landets försvarsminister inte ens har som ambition att försvara hela Sverige. Det självklara vore dessutom att försvarsmakten hade förmåga att motstå också ett angrepp i större skala, och inte enbart på en enskild punkt som försvarsministern nöjer sig med. Man frågar sig vilken del av Sverige det är som ska försvaras och vilka det är som skall överges, säger Sverigedemokraternas ledamot i försvarsutskottet Mikael Jansson.

I Sverigedemokraternas förslag till försvarsbudget tillförs försvarsmakten totalt 20 miljarder kronor under en fyraårsperiod för att påbörja återtagandet av ett försvar för hela Sverige.

//Mikael Jansson

2 Responses to “Mikael Jansson-”Anmärkningsvärt uttalande av försvarsministern””


  1. […] DN, DN, Bloggar: WW, LV, […]

  2. jan-olov Says:

    Bara att instämma i Mikael Jansson kommentar

    ”Det är anmärkningsvärt att landets försvarsminister inte ens har som ambition att försvara hela Sverige. Det självklara vore dessutom att försvarsmakten hade förmåga att motstå också ett angrepp i större skala”


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: