Vad är ni så rädda för, Folk och Försvar?

6 januari, 2013

Image

DEBATT. I en tid när den svenska beredskapen är usel och då den offentliga debatten om detta lyser med sin frånvaro är det viktigare än någonsin att samla så många försvarspolitiska debattörer som möjligt. Vi kan därför bara beklaga att Folk och Försvar vägrar att godkänna SDU som medlemsorganisation.

Vad är ni så rädda för, Folk och Försvar?

SDU som är Sveriges kanske mest försvarsvänliga ungdomsförbund har mycket att tillföra den svenska försvarspolitiska debatten, om vi bara skulle ges möjlighet. I en tid när den svenska beredskapen är usel och då den offentliga debatten om detta lyser med sin frånvaro är det viktigare än någonsin att samla så många försvarspolitiska debattörer som möjligt. Vi kan därför bara beklaga att Folk och Försvar vägrar att godkänna SDU som medlemsorganisation. Vad är ni så rädda för, Folk och Försvar?

Folk och Försvar finansieras av skattemedel och påstår sig arbeta för en levande försvarspolitisk debatt. Hur kan man då förvägra ett ungdomsförbund, som företräder ett helt annat perspektiv än de övriga politiska ungdomsförbunden, tillträde? Sveriges försvarspolitik är alldeles för viktig för att stänga ute ett av Sveriges största politiska ungdomsförbund. Försvarets utveckling är en nationell angelägenhet och ingenting som angår bara några få med ”rätt” åsikter. Dessutom har Folk och Försvar inte ens velat ge någon motivering till avslaget när de tillfrågats. Lena Bartholdson som generalsekretare är ytterst ansvarig för beslutet och borde fundera på om hon vårdar svenska folkets skattepengar på ett ansvarsfullt sätt.

Det finns många kritiska frågor att debattera. Hela det nuvarande svenska insatsförsvaret måste omprövas till förmån för ett nationellt invasionsförsvar. Slakten på det svenska försvaret är ovärdig och vi menar att såväl borgare som socialdemokrater är ansvariga för denna utveckling. Nu är det dags att sluta bortprioritera försvaret. Att lägga ned anrika svenska regementen över hela landet för att några år senare ge tillbaka en bråkdel av det man tagit från svenska folket är inte en ”satsning”, som Alliansen vill göra gällande, det är snarare hyckleri på hög nivå.

SDU vill se ett upprustat försvar – ett verkligt totalförsvar – återinförd allmän värnplikt och att fokus återigen hamnar på vårt nationella försvar snarare än svenskt deltagande i anfallskrig i fjärran land. Vårt viktigaste argument bakom den återinförda värnplikten är just den folkliga förankringen som Försvarsmakten successivt håller på att förlora. Vi tror också att det vore en bra erfarenhet för många ungdomar att komma till det militära under ett år. Detta är tydligen åsikter som anses vara så kontroversiella att Folk och Försvar hellre tystar dem.

Vi som skriver denna debattartikel tror att vi har mycket att tillföra den försvarspolitiska debatten. Vi har inte bara ett stort försvarspolitiskt intresse, vi är själva engagerade i det militära och har koppling till Försvarsmakten på flera plan. För oss är det uppenbart att SDU:s försvarspolitik kan nå en hel del popularitet bland såväl militärer som civila– är det kanske det som Folk och Försvar är så rädda för?

Gustav Kasselstrand, förbundsordförande SDU
Värnpliktig stadsskyttesoldat på Livgardet, 2007
Idag soldat i insatskompani i Hemvärnet

William Hahne, vice förbundsordförande SDU
Anställd som luftburen soldat på K 3

8 Responses to “Vad är ni så rädda för, Folk och Försvar?”

 1. Stefan Lindberg Says:

  Folk och försvar borde tala om varför Öb går ut och säger att landet är oförsvarat, inte sitta och neka ett i sammanhanget stort politiskt ungdomsförbund tillträde. Folk och försvar är inte Lena Bartholdsons företag.

 2. Lennart Andersson Says:

  Eftersom Sverige i rasande fart är på väg mot fri invandring och mångkulturalism så finns ingen anledning till ett svenskt försvar Sverige som nation är på väg att upplösas och därmed är försvar irrelevant.


  • Nja, det där resonemanget håller jag nog inte med om. Visst är invandringspolitiken ett problem på många sätt (även för säkertspolitiken, av olika skäl) men Sverige behöver ett försvar oavsett hur det är med den saken.

   • matspp Says:

    Som Lennart sa så behöves det inte om Sverige är på väg att upplösas och därmed är försvar irrelevant. Nuvarande situation med rån,mord och våldtäcker riktade mot etniska Svenskar i första hand och utfförda av importerade brottslingar i de flesta fall. Vad kallas det? Lågintensiv krigsförning skulle jag säja och det pågår dagligen.

 3. jan-olov Says:

  Ett mycket märkligt beslut av Folk och Försvar att ej ge SDU tillträde.
  Folket har ju faktiskt röstat in SD i riksdagen.Samtliga Riksdags partierna måste ju rimligen ingå då oavsett var man tycker om de olika partiprogrammen.
  SD för en konstruktiv och kunskapsbaserad försvarspolitik.

 4. matspp Says:

  Det finns en mycket stark koppling mellan det svenska etablissemanget och de svenska säkerhets/underrättelsetjänsterna MUST(KSI)/SÄPO(SSG).Det är detta som utgör själva GRUNDBULTEN i PK bedrägeriet! Det handlar om tjänster och väntjänster samt om makt i det fördålda.

  Nu fattar ni varför saker och ting ser ut som det gör!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: