Debatt rörande Försvarets logistik

19 juni, 2012

Försvarets materielverk ska ta över delar av försvarets logistik. Mikael Jansson redogör för Sverigedemokraternas syn på det hela.

Delar av den logistikverksamhet som Försvarsmakten i dag ansvarar för förs över till Försvarets materielverk. Syftet är att frigöra resurser som kan användas till försvarets förbandsverksamhet och till att bygga upp insatsorganisationen. Regeringen bedömer att kostnaderna för försvarslogistikens på detta sätt kan minskas med cirka 760 miljoner kronor per år från den 1 januari 2015. Sammanlagt berörs cirka 1 500 personer av omorganisationen. Flytten av logistikverksamheten ska enligt planen ske den 1 januari 2013.

Regeringen har för avsikt att återkomma till riksdagen om förändringar i logistikorganisationen i de närmaste årens budgetpropositioner. Försvarsutskottet föreslår att riksdagen säger ja till regeringens förslag.

Se länk: http://www.riksdagen.se/sv/Debatter–beslut/Debatter-och-beslut-om-forslag/Arendedebatter/?did=GZ01FöU9&doctype=bet#pos=23

//Riksregaliet

Annonser

One Response to “Debatt rörande Försvarets logistik”

  1. Anonym Says:

    Helt oacceptabelt att ge ut delar av logistiken till privata aktörer. Jag tror inte heller man kommer spara så mycket pengar som man räknar med.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: