Adam Gul Band – Ballet i Mach1

18 juni, 2012

Adam Gul var tredje divisionen från Kungl Västmanlands flygflottilj F 1 som efter dess nedläggning stationerades vid F 18 Tullinge.

Sverige är ett av världens få länder, om inte det enda som har ett flygvapen men ingen aktiv flottilj i närheten av huvudstaden.

Sverigedemokraterna är för en uppsättning av minst en flygflottilj till,
F 16 Kungl Upplands Flygflottilj som idag är Luftstridsskolan. Denna flygflottilj har bergrum för att skydda våra flygplan vid ett hastigt angrepp från främmande makt.

// Riksregaliet

Annonser

8 Responses to “Adam Gul Band – Ballet i Mach1”

 1. silbojaure Says:

  Norge? Island?

  • riksregaliet Says:

   Island saknar ju ett flygvapen och står under beskydd av det Kungl Norska flygvapnet som stationerar F-16 Fighting Falcon vid Keflavik International Airport som är också en fd amerikansk flygbas. Keflavik ligger 5 mil väster om Islands huvudstad, dvs lika långt ungefär som till Uppsala från Stockholm där LSS vid Ärna flygplats ligger, samma flygplats vi vill återuppbygga till aktiv flygflottilj.

   Norge har både Rygge, och Gardermoen. Förvisso är dessa inte hemvist för F-16 förbanden primärt men ett antal stationeras och det finns militära enheter på plats.

   LSS fungerar som tillfällig stationsbas men då det skulle ge arbetstillfällen samt en ökat skydd, trovärdighet och slagkraft förordar vi ett återuppsättande av F 16 Kungl Uppalnds flygflottilj. Vi Sverigedemokrater vill ha ett existensförsvar som kan skydda Sverige på ett trovärdigt vis.

   //Riksregaliet

 2. Peter Says:

  I Riksdagsvalet 2014 kommer Jag att lägga min röst på det mest Försvarsvänliga partiet, oavsett färg.

  • riksregaliet Says:

   Försvaret är ett utav samhällets absoluta grundstenar, en garanti för att man har bestämmelserätt över sitt eget land samt att det ger en tyng inom utrikespolitiken för landets intresse.

   // Riksregaliet

 3. Den gamle Says:

  Vadan denna hemska avart av originalet?
  Fyyyy vad räääligt!
  /Den gamle


 4. Vad är eran ståndpunkt angående avrustade Gotland som nu bara har hemvärnet som försvar?

  • riksregaliet Says:

   Gotland hade en gång i tiden som du säkert vet ett flertal militära förband. Förlusten av dessa har i princip lämnat ön helt oskyddad. Visserligen finns F 17G men detta är blott en liten övnings plattform och ingen trovärdig tröskel. Vi är emot den förbandsnedläggning och avrustning som skett av Gotland, nu när även Fårusundsbasen skall överges helt ( sista resterna av KA 3) innebär det en stor förlust för marinens baseringar i närområdet. Gotlands hemvärn må vara pliktrogna, det har gutarna alltid varit men brist på militära förband i närheten och med en åtstramad budget gör att nyrekryteringen lider. Vi anser att Gotland skall få det skydd som gör att vi kan hävda dess suveränitet och skydda våra svenska medborgare vilket är varje stats skyldighet.

   Storanorrland, det kommer komma ett mer detaljerat inlägg i detta ämne snart, så följ denna blogg och bidra gärna i debatten om försvaret av vårt land.

   //Riksregaliet

 5. Anonym Says:

  Bra film, tack för den.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: