Nya nedskärningar i försvaret förbereds- En budget i balans?

14 juni, 2012

Image

Nya moderaterna har tillsatt en arbetsgrupp för att diskutera och komma fram till eventuella nedskärningar av Försvarsmakten för att kunna bekosta JAS- 39 Gripen i E/F modell. 

Då ÖB m .fl inser att den ökade ambitionsnivån inte går ihop med det givna anslaget och att ha en ”budget i balans” är viktigare än att ta ansvar för Rikets försvar kan man ju fråga sig, vad ska vi med målbilder till om de inte får finansieras helt ut för att nå önskat resultat?

ÖB beräknar att en höjning med minst två miljarder behövs. Vad M nuvarande linje säger är tydligt, Försvarsminister Karin Enström undviker finansierings frågan helt. Till SVD säger hon:

– Det kommer ju ske sedvanliga budgetförhandlingar och budgetdialog. Just nu har vi en ekonomi i balans och det är min uppgift att fortsätta se till att vi har det och så får vi återkomma till framtiden.

Vi Sverigedemokrater kommer aldrig acceptera ytterligare nedragningar på vårt försvar. Vi kommer i den kommande luftförsvarsutredningen peka på att det kan komma krävas satsningar på anskaffning av nytt matriel. Detta bör få en separat budget alt tillskott som vid  den förgående LFU 1967 där bla RBS 67, RBS 70 anskaffades. 

http://blog.svd.se/politikdirekt/2012/06/nya-nedskarningar-i-forsvaret-forbereds/

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/m-skapar-slitningar-i-alliansen_7275719.svd

// Riksregaliet

Annonser

One Response to “Nya nedskärningar i försvaret förbereds- En budget i balans?”

  1. Anonym Says:

    Det vore helt oacceptabelt att lägga ner något mer av försvaret när vi redan är på skelettet och gnager. Ni i SD bör också prata om att LFU bortom 2040 är helt onödig eftersom man inte kan veta vad som händer då. LFU borde handla om bortom 2020.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: