Konungariket Norge har huvudet på skaft

23 maj, 2012

 

Image

Drygt två månader efter den tragiska förlusten av en av Norges 4  C-130-30J Super Hercules och dess 5 besättningsmedlemmar som förolyckades har Stortinget beslutat om medel för anskaffning av en ersättningsmaskin från USA. Planet kommer troligen levereras till årsskiftet.

–  Jeg er svært fornøyd med at det er funnet rom for å erstatte det tapte Hercules-flyet. 335 skvadronen driver http://forsvaret.no/aktuelt/publisert/Sider/Forsvaret-får-nytt-Hercules.a http://forsvaret.no/aktuelt/publisert/Sider/Forsvaret-får-nytt-Hercules.aspx under alle forhold og støtter både Forsvaret og det sivile samfunn, hjemme som ute. Det er avgjørende for deres operative evne at skvadronen har fire flymaskiner for å håndtere sine mange oppdrag, sier sjef for Forsvarsstaben viseadmiral Jan-Erik Finseth

 

Detta visar att Norge vet att man trots motgångar och förlust av människoliv inte åsidosätter det rikstäckande behovet av transportflyg  för nationella och internationella åtaganden.

 

//Riksregaliet

Annonser

2 Responses to “Konungariket Norge har huvudet på skaft”

  1. Anonym Says:

    Var det inte till och med två stycken man köpte in? Helt rätt av Norge och jag hoppas att Sverige också snart kan köpa in 8st nya C-130 av senaste version. Det är ett bra och pålitligt system som redan är integrerat i organisationen.

    Pooling och sharing är bra på vissa områden men i en krig kommer alla länder prioritera sig själva och vi kan inte riskera att stå utan transportflygplan.

  2. riksregaliet Says:

    Det stämmer, man bestämde sig först för en sedan två. Tack för informationen:) Troligen en övningsmaskin- resten aktiva Tp.

    Det stämmer, jag är tveksam till sådant, man får nog vara försiktig när man beslutar gällande vilka resurser som skall fördelas och hur.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: